
Waarmee onderscheidt Broil King zich?
Broil King gasbarbecues staan bekend om hun hoge kwaliteit en innovatieve technologie en zijn ondermeer onderscheidend op:
Brander technologie:
De innovatieve Dual-Tubeâ„¢ brandertechnologie zorgt voor een volledige en gelijkmatige warmteverdeling over het gehele grillrooster.
Materiaalkwaliteit:
Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, gietijzer en aluminium. Deze materialen zijn duurzaam en corrosiebestendig.
Therma-Castâ„¢:
De volledig gesloten behuizing van de gasbarbecues voorkomt warmteverlies tijdens het barbecueën.
Flav-R-Waveâ„¢:
De roestvrijstalen warmteverdelers garanderen een optimale warmteverdeling.
Garantie:
Broil King biedt een uitgebreide garantie op zijn barbecues, wat de zekerheid biedt dat je een kwaliteitsproduct hebt aangeschaft.
Authentieke Pellet-BBQ met digitale techniek
Naast de populaire gasbarbecues biedt Broil King ook een breed en divers assortiment aan houtskool-, smoker- en pelletbarbecues. Deze variëteit zorgt ervoor dat iedere barbecue-liefhebber de perfecte optie kan vinden die aansluit bij zijn of haar persoonlijke voorkeuren.
Net als bij gas- en houtskoolbarbecues maakt een pellet barbecue gebruik van directe verhitting: hierbij ligt het gerecht direct boven de warmtebron.
Bij een pellet BBQ worden de pellets in het reservoir gestort. Een ingenieus en innovatief, digitaal gestuurd (WiFi | Bluetooth) systeem, zorgt voor een gelijkmatige toevoer en warmteverdeling voor een perfecte smaak.


Traditioneel indirect grillen op een Smoker
Bij een smoker BBQ is er sprake van indirecte verhitting. De warmtebron ligt naast het grillrooster. Dit maakt het mogelijk om vlees te roken of langzaam te garen, zonder dat je het direct boven de hittebron plaatst. Hierdoor wordt het vlees malser, krijgt het een lekkerder rooksmaak en is de kans op aanbranden een stuk kleiner. Om het rookproces goed te laten werken, zal het deksel meestal voor langere tijd gesloten blijven. Indien gewenst kan de smoker natuurlijk ook gebruikt worden als barbecue met de verhitting onder het grillrooster.